2 Cipierskamer 2.jpg
3.examineerkamer 2.jpg
5 Raadkamer 2.jpg

Vernieuwing Museum
de Gevangenpoort Den Haag

De Gevangenpoort in den Haag is de oudste nog te bezoeken gevangenis van Nederland. In de Gevangenpoort werden vanaf de late middeleeuwen verdachten opgesloten in afwachting van hun proces. Later vonden in de Gevangenpoort ook de verhoren plaats en spraken de rechters er hun oordeel uit.

Duinzand ontwikkelde een concept waarin de bezoeker een vrouwelijke gevangene volgt. Wat staat haar te wachten? Onderweg ontmoet de bezoeker ook de cipier, de beul en de rechter, in de vorm van schaduwen op de wanden.
In een ‘nu-lijn’ vertellen hedendaagse kenners en opiniemakers over de overeenkomsten en verschillen met het hedendaagse recht. Aan het einde kan de bezoeker in de raadkamer voor rechter spelen en een oordeel vellen in een interactief spel.

Concept en verhaallijn
Duinzand
Conceptschetsen
Platvorm
Opdrachtgever
Haags Historisch Museum
Oplevering museaal concept
maart 2019
Status
Fondsenwerving


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en ontwerp van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten