006_foto_007_FC (1).jpg

Genomineerd voor The New York Festivals 2018

14 februari 2018 - Wow! We zijn genomineerd voor The New York Festivals met de korte film 'Ik ben er nog' voor Oorlogsmuseum Overloon. In de korte film vertelt het Joodse meisje Helene Egger over haar leven tijdens de bezetting. Eerder won de film de Gouden Reiger 2017.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic Motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt
Stem
Jasmin Sarra

Bekijk de film hier


2560x1414_gebouw_muzeeum_tekening_egas.jpg

Duinzand aan de slag voor MuZEEum

25 januari 2018 -  Duinzand mag concept, verhaallijn en routing voor een nieuwe vaste opstelling in MuZEEum ontwikkelen. Michiel de Ruyter speelt een centrale rol. Maar ook de moderne haven en het verhaal van de zee als verbinding tussen mensen, ideeën en werelden.

Planvorming
Duinzand
Opdrachtgever
MuZEEum Vlissingen
Periode
februari 2018 - juni 2018


zeehonden wand 01.jpg

Helden aan de horizon

20 januari 2018 -  Samen met bureau Platvorm gaat Duinzand aan het werk in het hoge noorden. Aan de Dollard in Groningen komt een bezoekerscentrum over de bijzondere natuur en geschiedenis van het omliggende gebied en de Polder Breebaart.

Verhaallijn, samenstelling en AV
Duinzand i.s.m. Blue Imprint
Ontwerp en projectleiding
Platvorm
Opdrachtgever
Stichting Groninger Landschap
Periode
februari 2018 - medio 2019


Invalidenhuis_Bronbeek.jpg

Vernieuwing museum Bronbeek

8 december 2017 -  Museum Bronbeek wil zich scherper positioneren en zijn vaste opstelling in 2020 geheel vernieuwen. Samen met bureau TiMe werkt Duinzand aan een plan voor de vernieuwing van het museum, dat zich wil ontwikkelen tot een Koloniaal Museum. Spannend!

Projectleiding en planvorming
Duinzand i.s.m. TiMe Amsterdam
Opdrachtgever
Ministerie van Defensie
Periode
december 2017 - juli 2018


foto Shody Careman - test Waterlinie-14 (1).jpg

Kidsweek geeft Waterliniemuseum een 8,4

17 november 2017 -  Kidsweek testte het Waterliniemuseum en gaf het een 8,4! Lees hieronder de beoordeling door het kinderpanel. Duinzand ontwikkelde het museum samen met Platvorm en IJsfontein. 

Kidsweek test waterliniemuseum: www.kidsweek.nl/nieuws/getest-het-waterliniemuseum

 


IMG_4685.JPG

Expertmeeting Sobibor

20 oktober 2017 -  Op het terrein van het voormalige vernietigingskamp Sobibor (Polen) zal de komende jaren een herinneringsmuseum komen. Tijdens een internationale expertmeeting werd het scenario voor het museum besproken. Hoe vertel je het verhaal van de holocaust op deze beladen plek? Frodo was een van de deelnemers aan de expertmeeting.

Locatie
Sobibor, Polen
Opdrachtgever
Ministerie van VWS/ Stichting Sobibor
Periode
16-18 oktober 2017


21951076_1939521156291504_4210189689932896982_o.jpg

Duinzand wint Gouden Reiger!

26 september 2017 - Yess! Tijdens de avond van de opdrachtfilm heeft onze korte film 'Ik ben er nog' de Gouden Reiger gewonnen, in de categorie creativiteit en innovatie. De film gaat over een Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, en is gemaakt voor Oorlogsmuseum Overloon. De Jury prees het sterke concept en de meeslepende verhaallijn die de kijker tot het einde vasthoudt.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic Motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt

Bekijk de film hier


Nominatie voor het Waterliniemuseum

28 september 2017 - Eervol: het Waterliniemuseum heeft een nominatie gekregen voor de European Museum Academy Awards. Helaas viel het niet in de prijzen. Duinzand bedacht concept en verhaallijn en verzorgde de samenstelling van dit nieuwe museum. Eerder won het Waterliniemuseum de Heritage in motion Award 2016 en werd het genomineerd voor Best New Media tijdens de Cinekid Awards 2016.

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Interactieve onderdelen
IJsfontein
 


RTL op bezoek bij het Waterliniemuseum 

8 mei 2017 - RTL kwam op bezoek bij het Waterliniemuseum en maakte een luchtige impressie van het museum en het omliggende fort. Duinzand bedacht het concept voor het familie-museum, dat beschikt over een groot buitenterrein. Het museum kreeg in 2016 de Heritage in motion Award, voor beste nieuwe media.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

 


Het geheim van Holland

7 april 2017 - Mooi nieuw project! Op het 'Hembrugterrein' - een ruig industriegebied in de Zaanstreek - maakt Duinzand in samenwerking met Platvorm en het Zaans Museum de presentatie 'Het geheim van Holland'. Vanaf eind negentiende eeuw werden op het terrein wapens en munitie voor de Nederlandse staat geproduceerd.

Concept
Duinzand en Platvorm
Verhaallijn, samenstelling en tekst
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Opdrachtgever
Zaans Museum
Verwachte opening
voorjaar 2018


Wegens succes opnieuw te zien: Body Art

31maart 2017 - Na een succesvolle periode in het MAS in Antwerpen, is de expositie Body Art opnieuw in het Tropenmuseum in Amsterdam te zien. Duinzand maakte zes filmportretten bij de tentoonstelling van mensen met bijzondere huidversieringen: van tatoeages tot scarificaties. 

Interviews, regie en productie
Duinzand
Opening Tropenmuseum
19 maart 2015
Opening MAS (Antwerpen)
18 februari 2016
Reprise Tropenmuseum
31 maart 2017- 18 juli 2018


Red Star line on the move

2 april 2017 - Cool! Duinzand ontwikkelde de tijdelijk expo 'Cruise Away' in de hal van het Red Star Line Museum in Antwerpen. Een van de voorwaarden was dat de ruimte ook voor speciale evenementen te gebruiken moest zijn. Dat is gelukt!

Concept, scenografie, projectleiding en AV-productie
Duinzand
Grafisch ontwerp
Jarno Aafjes, Merktuig
Ruimtelijk ontwerp
Rogier Martens
Opening
13 oktober 2016


Waterliniemuseum wint Heritage in Motion Award 2016

20 mei 2016 - Trots! Een prestigieuze Europese prijs voor het Waterliniemuseum. Duinzand werkte samen met Platvorm en IJsfontein aan dit mooie project. De jury prees vooral het totaalconcept van de tentoonstelling.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Ontwerp
Platvorm i.s.m. IJsfontein
Opening
8 oktober 2015


Uitnodiging NC Jaarcongres 2016.jpg

Frodo geeft lezing op Jaarcongres Nationaal Comité 4 en 5 mei

5 april 2016 - Frodo mocht een lezing geven over het doorgeven van herinneringen en verhalen in het museum op het Jaarcongres van Nationaal Comité 4 en 5 mei in de oude Tweede Kamer.

 


IMG_2597 (1).jpg

Interview Museumpeil

30 december 2015 - 'Een tentoonstelling maak je als een film.' In Museumpeil een groot interview met Frodo over nieuwe presentatievormen. Wat zijn zijn de do's en dont's bij het ontwikkelen van een tentoonstelling? Aanleiding is de opening van het Waterliniemuseum, waarin storytelling en nieuwe technieken zoals VR een belangrijke rol spelen.

Lees een preview op de website van Museumpeil


Goede pers Waterlinie
Museum

14 december 2015 - Duinzand verzorgde concept en samenstelling van het nieuwe Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Het interactieve museum vertelt het verhaal van de Waterlinie aan de hand van vijf hoofdpersonen, games en virtual reality. Het museum kreeg goede recensies. 

Zie meer foto's en recensies
Volg het Waterliniemuseum op facebook

"Het waterliniemuseum moet zowat het leukste, boeiendste en meest interactieve museum zijn dat we al bezocht hebben met onze kinderen. Technologie, storytelling en architectuur worden er op een slimme en goed doordachte manier ingezet voor een 2 uur durend bezoek. Dit museum is een absolute aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar (en hun ouders)." - KidsenTrips.Be

lees hier de hele recensie


Vier sterren voor
pop-up
tentoonstelling Amsterdam CS

15 oktober 2014 - Het Parool bekeek de pop-up fototentoonstelling '125 jaar Station Amsterdam Centraal' die Duinzand maakte en waardeerde die met vier sterren.

Concept, samenstelling en realisatie
Duinzand
Grafisch ontwerp
Merktuig
In opdracht van
ProRail en NS
Opening
1 oktober 2014

'Een expositie die eigenlijk permanent zou moeten blijven hangen, zo leuk is het om in vogelvlucht door de geschiedenis van het gebouw te gaan.'  ****  – Het Parool

Lees meer over de pop-up expo


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en realisatie van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / begeleiding vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten.