Schermafbeelding 2019-03-10 om 12.25.13.png
Schermafbeelding 2019-03-10 om 12.17.30.png

Vernieuwing Koloniaal Militair Museum Bronbeek

Samen met het museumteam en bureau TiMe ontwikkelde Duinzand het concept voor een hedendaags publieksmuseum over de koloniale militaire geschiedenis van Nederlands-Indië (Indonesië).

Multi-perspectviteit vormt de rode draad. Aan de hand van persoonlijke verhalen van militairen uit het koloniale leger en van burgers en de oorspronkelijke bewoners van de Indonesische eilanden wordt een levendig en genuanceerd beeld geschetst van deze gevoelige periode uit de Nederlandse geschiedenis. Museum Bronbeek is gevestigd in het voormalige invalidenhuis van het koloniale leger.

Projectleiding en museumconcept
Duinzand i.s.m. TiMe Amsterdam
Opdrachtgever
Ministerie van Defensie
Oplevering museaal concept
juli 2018
Verwachte oplevering nieuwe presentatie
medio 2021


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en ontwerp van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten