IMG_7236.jpg

In ontwikkeling: Speelgoedmuseum Mechelen

6 mei 2019 - Duinzand ontwikkelt concept en scenario van het nieuwe Speelgoedmuseum in Mechelen. Spelen met 30.000 stukken speelgoed en drieduizend verkante meter! Een droomopdracht.

Concept en museologisch scenario
Duinzand
Opdrachtgever
Speelgoedmuseum Mechelen
Verwachte oplevering nieuwe museum
medio 2021


IMG_7194.jpg

In ontwikkeling: vernieuwing grote hal Oorlogsmuseum Overloon

20 maart 2019 - Oorlogsmuseum Overloon gaat zijn grote hal met voertuigen, wapen, tanks en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog vernieuwen. Duinzand ontwikkelt samen met het museum een concept voor deze enorme ruimte. Het verhaal van de bevrijding van West-Europa wordt daarin gerelateerd aan hedendaagse vraagstukken over oorlog en vrede.

Concept en verhaallijn
Duinzand
Opdrachtgever
Oorlogsmuseum Overloon
Verwachte oplevering nieuwe vaste opstelling ‘De Bevrijding’
2021


scene ontploffing.jpg

In productie: Verhalen uit de Eusebius

23 januari 2019 - De verwoesting van de Eusebiuskerk en zijn toren tijdens de Slag om Arnhem staan symbool voor het leed dat Arnhem en zijn bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog moest doorstaan. Duinzand bedacht een aantal publiekservaringen in de toren rond het verhaal van de verwoesting en de wederopbouw van de kerk.

Concept, samenstelling, AV-scenario’s en audiotour
Duinzand
Vormgeving
Platvorm
Interactieve producties
IJsfontein
Opdrachtgever
Stichting Eusebius, Arnhem
Verwachte oplevering
december 2019


IMG_4231 BW2.jpg

In productie: videoportretten Mariniersmuseum Rotterdam

20 december 2018 - Duinzand maakte voor het Legermuseum Delft jaren geleden een videowand met portretten van veteranen aan de hand van een voorwerp. Het Mariniersmuseum in Rotterdam heeft de videowand overgenomen en gaat hem vullen met nieuwe verhalen van mariniers rond recente missies. Een mooi voorbeeld van succesvol hergebruik. Duinzand verzorgt regie en productie van acht nieuwe portretten.

Concept, regie en productie
Duinzand
Onderzoek
Casper van Bruggen (Mariniersmuseum)
Opdrachtgever
Mariniersmuseum Rotterdam
Verwachte oplevering
eind 2019


Leopoldsburg.jpg

In ontwikkeling: Liberation Garden Leopoldsburg (België)

14 juni 2018 - Duinzand ontwikkelt concept en verhaallijn van het in 2021 te openen museum ‘Liberation Garden’ over de bevrijding van België in de Tweede Wereldoorlog. Op de foto het zogenaamde 'Chinees Paviljoen', de voormalige commandantswoning van de uitgestrekte kampementen rond Leopoldsburg. Het gaat dienst doen als entree, waarachter een nieuw museumgebouw zal verschijnen.

Conceptontwikkeling, verhaallijn en advies
Duinzand
Opdrachtgever
Gemeente Leopoldsburg (België)
Verwachte oplevering
medio 2021


Duinzand wint Gold World Medal op The New York Festivals!

11 april 2018 - Wow! We hebben op The New York Festivals de Gold World Medal gewonnen met de korte film 'Ik ben er nog'. In de korte film vertelt het Joodse meisje Helene Egger over haar leven tijdens de bezetting. De film is gemaakt voor de nieuwe vaste presentatie van Oorlogsmuseum Overloon. Eerder won de film een Gouden Reiger.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt
Opdrachtgever
Oorlogsmuseum Overloon


zeehonden wand 01.jpg

In productie: Bezoekerscentrum Dollard

20 januari 2018 -  Aan de Dollard in Groningen komt een bezoekerscentrum over de bijzondere natuur en geschiedenis van het omliggende gebied. In de nabijgelegen bunker komt een presentatie over Batterij Fiemel, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste Duitse luchtafweergeschut van Nederland stond. Duinzand tekende voor verhaallijn, samenstelling, AV-scenario’s en tekst.

Verhaallijn, samenstelling, tekst en AV-scenario’s
Duinzand i.s.m. Blue Imprint
Ontwerp en projectleiding
Platvorm
Opdrachtgever
Stichting Groninger Landschap
Verwachte oplevering
Medio 2019


foto Shody Careman - test Waterlinie-14 (1).jpg

Kidsweek geeft Waterliniemuseum een 8,4

17 november 2017 -  Kidsweek testte het Waterliniemuseum en gaf het een 8,4! Lees hieronder de beoordeling door het kinderpanel. Duinzand ontwikkelde het museum samen met Platvorm en IJsfontein. 

Kidsweek test waterliniemuseum: www.kidsweek.nl/nieuws/getest-het-waterliniemuseum

 


21951076_1939521156291504_4210189689932896982_o.jpg

Duinzand wint Gouden Reiger!

26 september 2017 - Yess! Tijdens de avond van de opdrachtfilm heeft onze korte film 'Ik ben er nog' de Gouden Reiger gewonnen, in de categorie creativiteit en innovatie. De film gaat over een Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, en is gemaakt voor Oorlogsmuseum Overloon. De Jury prees het sterke concept en de meeslepende verhaallijn die de kijker tot het einde vasthoudt.

Concept, scenario en productie
Duinzand
Graphic Motion design
Mitchel Tan
Sounddesign
Studio Takt
Opdrachtgever
Oorlogsmuseum Overloon

Bekijk de film hier


Nominatie voor het Waterliniemuseum

28 september 2017 - Eervol: het Waterliniemuseum heeft een nominatie gekregen voor de European Museum Academy Awards. Helaas viel het niet in de prijzen. Duinzand bedacht concept en verhaallijn en verzorgde de samenstelling van dit nieuwe museum. Eerder won het Waterliniemuseum de Heritage in motion Award 2016 en werd het genomineerd voor Best New Media tijdens de Cinekid Awards 2016.

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Interactieve onderdelen
IJsfontein
 


RTL op bezoek bij het Waterliniemuseum 

8 mei 2017 - RTL kwam op bezoek bij het Waterliniemuseum en maakte een luchtige impressie van het museum en het omliggende fort. Duinzand bedacht het concept voor het familie-museum, dat beschikt over een groot buitenterrein. Het museum kreeg in 2016 de Heritage in motion Award, voor beste nieuwe media.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Interactieve onderdelen
IJsfonteinWaterliniemuseum wint Heritage in Motion Award 2016

20 mei 2016 - Trots! Een prestigieuze Europese prijs voor het Waterliniemuseum. Duinzand werkte samen met Platvorm en IJsfontein aan dit mooie project. De jury prees vooral het totaalconcept van de tentoonstelling.

Uit het juryrapport: “This is a good combination of the virtual and the physical. While the individual aspects of the exhibition are not necessarily innovative, it is the total concept that impressed the jury, combining enticing ideas such as ‘what-if’ scenario’s to create an inspired interactive experience.”

Concept, verhaallijn en samenstelling
Duinzand
Ontwerp
Platvorm i.s.m. IJsfontein
Opening
8 oktober 2015


IMG_2597 (1).jpg

Interview Museumpeil

30 december 2015 - 'Een tentoonstelling maak je als een film.' In Museumpeil een groot interview met Frodo over nieuwe presentatievormen. Wat zijn zijn de do's en dont's bij het ontwikkelen van een tentoonstelling? Aanleiding is de opening van het Waterliniemuseum, waarin storytelling en nieuwe technieken zoals VR een belangrijke rol spelen.

Lees een preview op de website van Museumpeil


Vier sterren voor pop-up tentoonstelling Amsterdam CS

15 oktober 2014 - Het Parool bekeek de pop-up fototentoonstelling '125 jaar Station Amsterdam Centraal' die Duinzand maakte en waardeerde die met vier sterren.

Concept, samenstelling en realisatie
Duinzand
Grafisch ontwerp
Merktuig
In opdracht van
ProRail en NS
Opening
1 oktober 2014

'Een expositie die eigenlijk permanent zou moeten blijven hangen, zo leuk is het om in vogelvlucht door de geschiedenis van het gebouw te gaan.'  ****  – Het Parool

Lees meer over de pop-up expo


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en realisatie van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / begeleiding vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten.