_DSC2641.jpg
_DSC2680.jpg
_DSC2150.jpg
_DSC2632.jpg
_DSC2637.jpg
_DSC2662.jpg
_DSC2655.jpg

Hembrug Museum

Een klein nieuw - onbemand - museum in twee voormalige transformatorhuisjes. Het museum vertelt de rijke historie van het Hembrugterrein, waar vanaf eind negentiende eeuw de wapenfabrieken van de Nederlandse staat waren gevestigd. Wat speelde zich af op dit lange tijd hermetisch afgesloten complex? 

Concept & samenstelling
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Opdrachtgever
Zaans Museum
Opening
17 mei 2018

"Als Zaandammer erg blij met het briljante Hembrugmuseum. Slim, interpretive en mooi van vorm. Een onbemensd ‘self service’ museum. Dat op een prettige toon en met een mooi ensemble duidt waar de bezoeker is, wat de plek bijzonder maakt, wat er door de eeuwen heen gebeurde en hoe het kwam dat dit museum er nu is. Ook als ik de makers niet had gekend, of geen Zaans Museum fan zou zijn zou ik zeggen: hup erheen en oordeel zelf! Gratis! En dag en nacht toegankelijk... Je blijft zelf buiten overigens..."

Museumexpert Max Meijer op Facebook

 


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en ontwerp van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten