Van Huis en Haard - Airborne Memories

'Van Huis en Haard - Airborne Memories' gaat over de evacuatie van meer dan 100.000 burgers uit Arnhem en omgeving in september 1944. De bezoeker volgt drie hoofdpersonen en maakt alle dramatische gebeurtenissen door hun ogen mee.

De tentoonstelling is vormgegeven als een lang, organisch 'lint', dat zich door de verschillende ruimtes beweegt en de stoet van evacuees verbeeldt. Inhoudelijke is de expositie geheel gebaseerd op herinneringen, dagboeken en brieven. Alle teksten zijn citaten, alle getoonde voorwerpen zijn persoonlijke objecten van ooggetuigen.

Concept, samenstelling, projectleiding en AV-productie
Duinzand
Grafisch en ruimtelijk ontwerp
Platvorm
Lichtontwerp
Joost de Beij
In opdracht van
Airborne Museum
Opening
24 april 2014

 


Duinzand museale projecten

Duinzand is een bureau voor concept, samenstelling en ontwerp van tentoonstellingen en museale AV. We werken sterk vanuit de inhoud. Die vertalen we samen met de opdrachtgever naar tentoonstellingen waarin verhaal en beleving voorop staan.

Contact

Tentoonstellingsbureau Amsterdam / Duinzand museale projecten / Jan Luijkenstraat 46 / 1071 CR Amsterdam /
020-4700345 / 06-54315548
info@duinzand.nl / LinkedIn / Facebook

Diensten

Concept, onderzoek en verhaallijn tentoonstellingen / samenstelling en tekst tentoonstellingen / vormgeving tentoonstellingen / scenario, regie en productie AV / turn-key oplevering van totale projecten